PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Helvalı tatlı ekmek - 6 Kişilik

Malzemeler :

1 adet hazır kepekli hamur
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr antepfıstıklı tahin helvası
1 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı :

Hazır kepekli hamuru pudraşeker ve zeytinyağı ilave ederek yoğurun. Hamuru top şekline getirip üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında iç malzemesini hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Elmanın kabuğunu soymadan aynı şekilde doğrayın. Havuç, elma ve kuru üzümü ve küp şeklinde doğranmış helvayı da ekleyip karıştırın. İç malzeme hazırdır. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın, yarım cm kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen bir hamur elde edin. Üzerine iç malzemeyi yayın. Özenle rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Üzerine fırça yardımıyla önce sütü sürün sonra susamı serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alın; soğuyunca dilimleyip servis yapın. Aklınızda bulunsun : Tatlı ekmeği kepekli hamur yerine sade ekmek hamuru ile de hazırlanabilmektedir.