PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Helva ve çikolata soslu profiterol - 4 kişilik

Malzemeler :

Hamuru için :
125 gr margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
4 adet yumurta

Sos için :
150 gr kakaolu tahin helvası
80 gr bitter çikolata
3 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı :

Margarin, su, tuz ve şekeri derin bir tencereye aktarın. Yağ iyice eriyince unu ilave edin.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın ve ılınınca mikserle yüksek devirde iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek yarımşar dakika aralıklarla çırğın. Hazırlamış olduğunuz hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak cevizden biraz daha küçük parçalar olacak şekilde sıkın. 160 dereceye ayarlı fırında, kabarıp hafif kızarıncaya adar pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını açmadan, fırının içinde soğumaya bırakın. Sos içinde rendelenmiş helva, çikolata ve sütü bir kaba alın. Sürekli karıştırarak tüm malzemenin erimesini sağlayın. Bu işlemi mikro dalga fırında da yapabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz sosu profiterol hamurlarının üzerine dökerek servis yapın.

Aklınızda bulunsun; pişen hamurun içini sosla da doldurabilirsiniz.