PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Helva soslu cheesecake 6-8 Kişilik

Malzemeler :

3 adet yumurta
400 gr labne peyniri
50 gr krem peynir
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un

Bisküvili Taban için :
1 paket pötibör bisküvi
1 paket burçak bisküvi
2 çorba kaşığı süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
20 gram tereyağı

Helva sos için :
40 gr bitter çikolata
150gr kakaolu helva
1 kahve fincanı süt

Hazırlanışı :

Kekin tabanı için bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. Eritilip ılınmış tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve sütü ilave edip ezin. Orta boy bir kelepçeli kalıba bisküvili karışımı yayın. Elinizle bastırarak düzleştirin. Peynirli karışımı hazırlayana dek buzlukta bekletin. Cheesecake için yumurtaları şeker ile mikserde 5 dakika boyunca yüksek devirde köpük köpük olana dek çırpın. Kalan malzemeyi de ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Hazırlamış olduğunuz peynirli iç malzemeyi buzluktan çıkardığınız bisküvili karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45- 50 dakika pişirin.Fırından alın. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletin. Helva sos için çikolatayı benmari usulünde eritin. Helvayı küçük bir fırın kabına aktarın. Sütü üzerine döküp mikrodalga veya fırında eritin. Fırından çıkartıp benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Helva sosunuz hazırdır. Cheescake’i dilimleyin. İstediğiniz miktarda helva sosu döküp servis yapın.