PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Portakallı ve limonlu helva peltesi

Malzemeler :

2 su bardağı portakal suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta ( tepeleme)
4 dilim vanilinli tahin helvası

 

Süslemek için :

Bir kaç dal taze kekik
Pembe üzüm
Rendelenmiş hindistan cevizi 

Hazırlanışı :

Tahin helvasını ısıya dayanıklı bir kaba aktarıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında eriyinceye kdar bekletin. Fırından alın, ılınmaya bırakın. Pelte için kalan malzemeyi bir encerede karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene dek, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan indrimeye bir kaç dakika kala eritmiş olduğunu ılık helvayı ekleyin. Bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Mikserle iyice çırpın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre üzerine taze kekik, enine ikiye kesilmiş üzüm tanesi ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.