PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Limonlu ve helvalı kek

Malzemeler :
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 limonun suyu
2 su bardağı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı rendelenmiş fıstıklı tahin helvası
1 paket kabartma tozu

 

 

 

 

Yumurtaları ve şekeri mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Sütü ve limon suyunu ilave edin. Bir kaç dakika daha çırptıktan sonra rendelenmiş helvayıda ilave edin. Tekrar karıştırın. En son elenmiş unu, rendelenmiş limon kabuğunu ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz hamuru isteğe göre yağlanmış suşe kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alın. İsteğe göre taze nane yaprakları ve meyvelerle süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.