PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Kakaolu helva kremli pankek - 4 kişilik

Malzemeler :

Hamuru için :
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Ayçiçek yağı

 


Helva krem için :
1 dilim kakaolu tahin helvası
1 dilim kakaolu cevizli helva
1 kahve fincanı süt


Süslemek için :
Orman Meyveleri
Pudra şekeri
 

Hazırlanışı :

Pankek hamuru için tüm malzemeyi çukur bir kapta mikser yardımıyla iyice çırpın.Tabanı düz, yanmaz bir tavayı, bir çay kaşığı kadar ayçiçek yağı ile ısıtın. Pankek hamurundan küçük bir kepçe kadarını alıp (varsa kalp şeklindeki kalıpların içerisine hamuru dökebilirsiniz) tavaya dökün. Her iki tarafını hamurda gözenekler çıkana dek pişirin. Yumuşak kalması için kağıt bir havlu arasında muhafaza edin. Kalan malzemeyide aynı şekilde hazırlayın. Helva krem için dilimlenmiş helvaları ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Üzerine sütünü ekleyin. İster mikrodalga fırında ister önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında helvaları eritebilirsiniz. Helvalar eriyince fırından çıkartın ve çatalla iyice, krem haline gelene dek iyice ezin. Servis tabağına pankekleri dekoratif bir şekilde dizin, aralarına krem helva sürüp, orman meyvelerini yerleştirin. İsteğe göre pudra şeker serpip servis yapın.