PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Kakaolu helvalı kurabiye - 1 tepsi bisküvi için

Malzemeler :
125gr tereyağ
2/3 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket vaniliya
1,5 - 2 su bardağı un

Hazırlanışı :
Tereyağını oda ısısında yumuşattıktan sonra, pudra şeker ile birlikte krema kıvamına gelene dek çırpın. Azar azar unu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp, buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru buzdolabından çıkartıp un serpilmiş tezgahın üzerinde 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kalıp yardımıyla kalpler elde edin. Şekilli hamurların yarısının ortalarını daha küçük kalp şeklindeki kalıpla keserek boşluklar oluşturun. Bisküvi hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış, 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kakaolu tahin helvası dolgusu için helvayı rendeleyin. Düz kurabiyelerin üzerine helvalı dolgudan sürün, üzerinede ortası delik olan kurabiyeleri yerleştirin. Kalan kurabiyeleride aynı şekilde hazırlayın.