PEHLİVAN HELVA » TARİFLER » Helvalı ve kuru üzümlü kek

Malzemeler :

4 Adet yuymurta
1 Çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
1 Paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş antepfıstıklı helva
1 kahve fincanı kuru üzüm

Hazırlanışı :

Yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla beş dakika boyunca köpük köpük olana dek çırpın. Portakal suyu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. elenmiş unu pirinç ununu rendelenmiş antepfıstıklı helvayı ve kabartma tozunuda ilave edin. Bir kaç dakika daha çırpın en son kuru üzümü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı istediğiniz kek kalıbına veya küçük dikdörtgen kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin, fırından alın. Soğunyunca dilimleyip isteğe göre helva sos ile servis yapın.